اگر تابهحال در یک پروژه همکاری کرده و یا حتی برای مدت کوتاهی برای کسی کار کرده باشید، احتمالاً با انواع قراردادهای کاری آشنایی دارید. قراردادهای کاری که میان طرفین یک پروژه منعقد میگردد انواع و اقسام مختلفی دارد. یکی از این قراردادها، قرارداد کار معین است. ما قصد داریم در این مطلب شما را با این قرارداد و شرایط آن آشنا کنیم. لذا در صورت تمایل تا پایان با ما همراه شوید.
قرارداد کار معین چیست؟
قرارداد کار معین نوعی قرارداد است که بین طرفین یک پروژه برای یک بازه زمانی معین و معلوم منعقد میگردد. در این نوع قرارداد که تاریخ خاتمه آن از ابتدا مشخص نیست کارفرما باید ابزار و مواد لازم جهت پیشبرد کار را برای نیرو و یا کارمند خود از قبل تهیه کرده و در اختیار وی قرار دهد.
همچنین در قرارداد کار معین باید میزان حقوق، میزان دریافتی، وضعیت بیمه و … کاملاً واضح و روشن قید گردد و این قرارداد نباید حاوی مفاد مبهم و بیاساس باشد.
پس از انعقاد قرارداد کار معین چنانچه هریک از طرفین، مفاد و شرایط قید شده را رعایت نکند طرف مقابل میتواند قرارداد را فسخ کرده و از ادامه کار خودداری کند.
قرارداد کار معین دارای مزایایی به شرح زیر است:
- وضوح قرارداد و مفاد بیان شده در آن
- انعطافپذیری بسیار زیاد و متناسب با شرایط نیرو و کارفرما
- آرامش و امنیت خاطر طرفین قرارداد
- مشخص بودن دقیق انتظارات و وظایف کارکنان
- برخورداری طرفین از حقوق و تعهدات قانونی
- و ….
قرارداد کار معین دارای یکسری شرایط و ویژگیها است که در ادامه به بیان آنها میپردازیم.
مطالب مرتبط: حداقل دستمزد قانون کار
شرایط قرارداد کار معین چگونه است؟
آشنایی با شرایط دقیق کار معین سبب میشود تا افراد خواهان عقد این قرارداد از پیش اطلاع کافی داشته و در آینده نیز دچار مشکل نشوند. این شرایط عبارتاند از:
-
مدت زمان قرارداد کار معین:
همانطور که در قسمت قبل هم بدان اشاره کردیم قرارداد کار معین برای بازه زمانی مشخصی بسته میشود. این بازه زمانی باید در قرارداد ذکر گردد.
-
محل انجام کار در قرارداد کار معین:
محل انجام کار در قرارداد کار معین معمولاً توسط کارفرما برای نیروها تعیین و فراهم میشود، البته طرفین میتوانند در این زمینه یز با یکدیگر توافق کرده و محل انجام آن را تغییر دهند. اما باید خاطرنشان کرد که این محل باید در هنگام بستن قراداد بهصورت دقیق مشخص و در متن قرارداد ذکر شود.
-
وضعیت بیمه در قرارداد کار معین
در این نوع قرارداد کاری، کارفرما موظف است نیروی خود را بیمه نماید. لازم به ذکر است که مدت زمان قرارداد هیچگونه تأثیری بر بیمه کردن و یا نکردن ندارد و چنانچه کارفرما از انجام این کارخودداری نماید کار وی تخلف محسوب میگردد.
-
ذکر حقوق و مزایا در قرارداد کار معین:
در قرارداد کار معین باید میزان دقیق حقوق پایه، دریافتی، پاداش، ساعت کاری نیرو، شرایط پرداخت حقوق و غیره ذکر گردد. این موارد باید بهکاملترین شکل ممکن و واضح و روشن در قرارداد نوشته شود.
میزان حقوق کارمندان و نیروهای قراردارد کار معین تقریباً 80 درصد حقوق و قراردادهای پیمانی است.
-
تمدید قرارداد کار معین:
پس از اتمام بازه زمانی ذکر شده در قرارداد کار معین امکان تمدید مجدد وجود دارد و طرفین میتوانند در صورت تمایل این کار را انجام دهند.
-
فسخ قراداد کار معین:
طبق قانون کار، قرارداد کار معین باید با توافق طرفین فسخ گردد و هیچ یک از طرفین نمیتواند بهتنهایی این قرارداد کاری را فسخ کند. این نوع قرارداد تنها با توفق طرفین و یا خاتمه کار به پایان میرسد.
سخن پایانی:
از آنجایی که قرارداد کار معین بسیار رایج است و آشنایی با مفاد ان برای شما بسیار مفید و کاربردی خواهد بود، ما در این مطلب سعی کردیم شما را با قرارداد معین کاری و شرایط آن بهصورت اجمالی و مختصر آشنا کنیم. امیدواریم پس از مطالعه متن بالا تمامی ابهامات ذهنی شما در زمینه این قرارداد از بین برود.
چنانچه پس از پایان مطالعه مقاله بالا باز هم ابهام و پرسشی در این زمینه داشتید به افراد متخصص و باتجربه مراجعه نمایید. از اینکه وقت گرانبهای خود را در اختیار ما قرار دادید و تا پایان ما را همراهی کردید بینهایت سپاسگزاریم.