آیا با کد اقتصادی آشنایی دارید؟ کد اقتصادی که نام دیگر آن شماره اقتصادی است، شمارهای است که سازمان امور مالیاتی میتواند برای شما صادر کند. از کد اقتصادی برای نوشتن فاکتورها و قراردادها و همینطور کارهایی مانند خرید و فروش استفاده میشود. اگر تمایل به دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کد اقتصادی و مراحل ثبت نام این کد را دارید، تا انتهای این مقاله را مطالعه کنید.
کاربرد کد اقتصادی
کاربرد کد اقتصادی چیست؟ کد اقتصادی از جمله کدهایی است که مانند کد ملی کاربردهای زیادی دارد؛ به طور مثال اگر قصد دارید در مزایدهها و مناقصهها شرکت کنید، کد اقتصادی به کارتان میآید. از جمله کاربردهای دیگری که کد اقتصادی دارد، این است که شما میتوانید در فرمهای مربوط به اظهارنامه ارزش افزوده و اظهارنامه مالیاتی، کد اقتصادی شرکت را ثبت نمایید. همینطور برای دریافت گواهی ارزش افزوده و از طرفی بستن قرارداد با اشخاص حقیقی و حقوقی، به کد اقتصادی نیاز دارید.
مطالب مرتبط: نحوه استعلام مالیات کارت بازرگانی، هرآنچه باید در مورد مالیات کارت بازرگانی بدانید
علت نیاز به دریافت کد اقتصادی
اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که برای خود شرکتی تاسیس کردهاید، باید بگوییم شرکت شما بنا به چند دلیل نیاز به کد اقتصادی دارد. یکی از علتهایی که شما نیاز به دریافت کد اقتصادی دارید، این است که این کد میتواند به شرکت شما اعتبار دهد؛ یعنی اگر قصد داشته باشید با شرکتهای دیگر قرارداد ببندید، کد اقتصادی نیاز است و طرف قرارداد هم در مورد این کد از شما سوال میکند.
قرارداد همکاری با شرکتهای مختلف و همینطور قراردادهای جذب سرمایه و توزیع محصول، همگی جزء قراردادهای مهمی به حساب میآیند که برای ایجاد عقدشان، به کد اقتصادی شرکت نیاز دارید. شرکت میتواند با استفاده از این کد، به رسمیت شناخته شود و فعالیتهای خود را شروع کند.
اگر بدون کد اقتصادی در مناقصهها و مزایدهها ثبت نام کنید، با مشکلات مالیاتی مواجه میشوید و همینطور ممکن است از جانب اداره دارایی به فرار مالیاتی هم متهم شوید. انجام فعالیتهای صادراتی و وارداتی هم، یکی دیگر از کارهایی هستند که نیاز به کد اقتصادی دارند.
اگر به کارهای صادرات و واردات علاقه دارید و میخواهید اجناسی را به کشور وارد کنید یا محصول خود را به کشورهای دیگر صادر نمایید، نیاز به کارت بازرگانی دارید و بدون کد اقتصادی هم نمیتوانید کارت بازرگانی را دریافت کنید. به طور کلی باید گفت که شرکت شما بدون کد اقتصادی، قادر نخواهد بود که به طور رسمی فعالیتهای بزرگ و پرسود را انجام دهد.
مراحل ثبت نام کد اقتصادی
در قسمتهای بالاتر در مورد کد اقتصادی و کاربردهای آن صحبت کردیم. حالا قصد داریم مراحل ثبت نام کد اقتصادی را برای شما عزیزان شرح دهیم.
- اولین کاری که برای دریافت کد اقتصادی باید انجام دهید، این است که وارد آدرس tax.gov.ir شوید و روی گزینه پیش ثبت نام کد اقتصادی کلیک نمایید.
- بعد از این کار صفحهای برای شما باز میشود که در آن صفحه باید کد ارسال شده به تلفن همراه خود را در کادر مورد نظر وارد کنید.
- مرحله دوم کار شما این است که اطلاعاتی مانند تابعیت خود و تاریخ تولد خود را وارد کنید و سپس گزینه استعلام اطلاعات را انتخاب نمایید.
- در مرحله بعدی میبایست اطلاعاتی که مربوط به اقامتگاه قانونی خودتان است را روی نقشهای که در صفحه نمایش داده میشود، مشخص نمایید.
- سپس وضعیت مالیات ارزش افزوده را مشخص کنید و تعیین کنید که آیا این مالیات شامل حال شما میشود یا نه.
- مرحله پنجم کار به این صورت است که باید اطلاعات ثبت نامی که مربوط به خودتان است را مشاهده کنید و در صورت تایید شدن آن اطلاعات، گزینه تایید اطلاعات را انتخاب نمایید و سپس کد رهگیری را دریافت کنید.
- در آخرین گام کد اقتصادی برای شما صادر میشود که میتوانید از کد مربوطه پرینت بگیرید.
سخن پایانی
در این محتوا اشاره کردیم که کد اقتصادی یک نوع شماره اقتصادی است که افراد مختلف میتوانند با استفاده از آن، قراردادهای مختلفی ببندند و همینطور اعتبار زیادی را برای خود کسب کنند. اگر تمایل به دریافت این کد داشته باشید و در صورت نیاز، میتوانید وارد سامانهای که به آن اشاره کردیم شوید و کد اقتصادی را برای خود دریافت کنید. کد اقتصادی به اشخاص حقیقی و حقوقی داده میشود و تا با استفاده از آن، بتوانند معاملههای پرسود را انجام دهند.