همه ما میدانیم که خرج و مخارج خانه در سالهای اخیر بسیار بالا رفته و همه افراد از پس پرداخت هزینههای زندگی بر نمیآیند. به خصوص اگر حقوق بگیر باشید و نتوانید منبع درآمدی به غیر از حقوق خودتان داشته باشید، باید توجه بیشتری به برنامه ریزی برای مخارج خانه کنید. واقعیت این است که اگر از راهکارهایی که در ادامه مقاله به شما پیشنهاد میکنیم کمک نگیرید، خیلی راحت در آخر ماه پول کم میآورید و ممکن است برای انجام خرجهای ضروری دست به دامن بقیه شوید. پس اگر مدیریت مخارج خانه برای شما مهم است، این مقاله را از دست ندهید.
دانلود نرم افزار حسابداری ساده
مطالب مرتبط: حداقل دستمزد قانون کار
چند راهکار برای برنامه ریزی مخارج خانه
برنامه ریزی مخارج خانه به معنای آن نیست که هر روز یک قلم و کاغذ در دستتان بگیرید و خریدهای خودتان را یادداشت کنید یا اینکه هر لحظه حساب بانکی خودتان را چک کنید. بلکه بدین معنی است برای هر مبلغ پولی که خرج میکنید، برنامه ریزی داشته باشید و هزینههای خودتان را اولویت بندی کنید. راهکارهای زیر به شما کمک میکنند تا بهتر برای مخارج خانه و زندگی خودتان برنامه ریزی کنید.
هزینههای خودتان را اولویت بندی کنید میدانیم که هر کسی اولویتهای خاصی برای پرداخت هزینههای خودش دارد. برخی از افراد مجبور به پرداخت اقساط ماهیانه هستند و برخی دیگر به دنبال خرید یک ماشین لوکساند و باید بخشی از پول خودشان را برای این کار خرج کنند. یک کاغذ بردارید و روی آن خرجهای ضروری که باید حتما انجام شوند را بنویسید. به طور مثال، برای هر زندگی وجود خوراکیهای ضروری مانند برنج، گوشت، نان و … لازم است.
پس این مخارج باید در اولویتهای اول شما قرار بگیرند. سپس به سراغ هزینههای نیمه ضروری بروید که اگر از پس پرداخت آنها بر بیایید، خوب است و اگر نتوانید آنها را پرداخت کنید؛ مشکل حادی به وجود نمیآید. در نهایت میتوانید هزینههای غیر ضروری را در پایان لیست بنویسید تا اگر بودجه کافی داشتید، به سراغ آنها بروید.
فروشگاههای تخفیفدار را فراموش نکنید
بخشی زیادی از هزینههای ماهانه خانهها مربوط به اقلام خوراکی، بهداشتی و آرایشی و لوازم ضروری هستند. این اقلام در بسیاری از فروشگاههای تخفیفدار با قیمت مناسبتر به فروش میروند و این یعنی اینکه میتوانید با خرید عمده از این فروشگاهها، سود زیاد از خرید خودتان داشته باشید. خوشبختانه در هر یک از شهرهای کشور ایران، فروشگاههای تخفیفدار با قیمتهای متفاوت وجود دارند و میتوانید از هر یک از خدمات این فروشگاهها استفاده کنید.
به کیفیت محصولات خریداری شده توجه کنید
ما ایرانیان علاقه زیادی به خرید محصولات ارزان قیمت داریم و این موضوع دلیلی برای کاهش کیفیت خریدهایمان شده است. برای اینکه بتوانید یک خرید مقرون به صرفه داشته باشید و در عین حال نیاز خودتان را به خریدهای آینده کاهش دهید، کافیست که به کیفیت محصولات خریداری شده مانند کیف، کفش، لباس و … توجه داشته باشید. در این صورت در آینده نیاز کمتری به خرید این محصولات به صورت مجدد خواهید داشت. البته به غیر از کیفیت، نحوه نگهداری از محصولات خریداری شده نیز میتواند روی طول عمر این محصولات بسیار موثر باشد.
سرمایه گذاری کنید
حقوق شما ممکن است کفاف خرجهای آینده را ندهد. برای اینکه بتوانید در آینده به مخارج ضروری بیشتر رسیدگی کنید، بهتر است که از همین حالا به فکر سرمایه گذاری باشید. برنامه ریزی مخارج خانه را به گونهای انجام دهید که بخشی از مبلغ درآمد ماهیانه شما بتواند به سرمایه گذاری اختصاص پیدا کند. میتوانید در بورس سرمایه گذاری کنید یا طلا بخرید. در هر صورت با سرمایه گذاری، آینده روشنی در اختیار شما خواهد بود.
دانلود نرم افزار حسابداری ساده
قطره قطره جمع کنید
برای مدیریت و برنامه ریزی مخارج خانه و زندگی خودتان، باید بخشی از پول درآمد خودتان را نیز ذخیره کنید. به هر حال ممکن است مشکلاتی در زندگی شما به وجود بیایند که برای برطرف کردن آنها نیاز به پول داشته باشید و اگر تمامی درآمد خودتان را در هر ماه خرج کنید، باید برای خرجهای ضروری در موقعیتهای خاص از دیگران کمک بگیرید. برای اینکه این مشکل برای شما به وجود نیاید، قطره قطره جمع کنید. هر ماه بخشی از پول درآمد خود را کنار بگذارید تا یک پس انداز مناسب در طولانیمدت داشته باشید.
برنامه ریزی خرج ماهانه
برنامه ریزی خرج ماهانه به شما امکان میدهد درآمدها و هزینههای خود را به خوبی مدیریت کنید. با استفاده از این برنامه، شما میتوانید خرجهای ماهیانه خود را پیشبینی و برنامهریزی کنید، اولویتبندی هزینههای مختلف را انجام دهید و به راحتی مطلع شوید که پول شما در کجا صرف میشود. با رصد درآمدها و هزینههای خود، شما میتوانید به بهبود مدیریت مالی خود بپردازید و مسیری پایدارتر به سوی هدفهای مالی خود ایجاد کنید.
برنامه ریزی برای پول
برنامهریزی برای مدیریت پول یک مهارت مهم است که به افراد کمک میکند درآمد خود را بهینه سازی کرده و کنترل دقیقی بر مخارج خود داشته باشند. در این برنامهریزی، ابتدا باید بودجهبندی کنید و دستهبندی دقیقی از درآمدها و هزینههای خود ایجاد کنید.
سپس میتوانید اهداف مالی بلندمدت و کوتاهمدت خود را تعیین کرده و برنامههایی برای رسیدن به این اهداف ایجاد کنید. مهم است که در این برنامهریزی، پسانداز و سرمایهگذاری را نیز مدنظر قرار دهید تا بتوانید در آینده برای هزینههای ناگهانی و همچنین برای رسیدن به اهداف بلندمدت خود از منابع مالی استفاده کنید.
همچنین، مدیریت بدهی و پرداخت به موقع قسطها نیز بخش مهمی از برنامهریزی مالی است. با برنامهریزی مناسب، میتوانید کنترل قویتری بر مالیاتها، مخارج روزمره و سرمایهگذاریهای خود داشته باشید و به شکلی موثرتر با پول خود برخورد کنید.
سخن پایانی
در این مقاله چند راهکار مهم و ساده برای برنامه ریزی مخارج خانه را به شما توضیح دادیم. اگر از این راهکارها کمک بگیرید، میتوانید با خیالی آسوده برنامه ریزی مناسبی برای هزینههای خانه خودتان داشته باشید و حتی بخشی از درآمد ماهیانه خودتان را پس انداز کنید.