یکی از سوال‌های مهمی که در مورد کسب و کارهای اینترنتی پرسیده می‌شود، این است که آیا این کسب و کارها هم مالیات دارند؟ در مورد مالیات فروشگاه ‌های اینترنتی باید گفت که بله به این دسته از کارها هم با توجه به شرایطی که دارند، مالیات تعلق می‌گیرد.

به طور کلی باید گفت که مالیات از جمله منابع کسب درآمد دولت است و به وجوهی گفته می‌شود که صاحبان بعضی از مشاغل مانند اشخاص حقیقی و حقوقی، باید آن را سالانه به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت کنند.

مالیات‌ها به دو دسته مالیات مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می‌شوند که مالیات مستقیم به شکل مستقیم و بدون واسطه به دارایی اشخاص و درآمد آن‌ها تعلق می‌گیرد و در مقابل مالیات‌های غیر مستقیم، مالیاتی هستند که تمام افراد جامعه به شکل غیر مستقیم آن را پرداخت می‌کنند.

نرم افزار حسابداری فروشگاهی

مطالب مرتبط: مالیات چیست؟ راهنمای جامع آموزش مالیات

اهمیت قوانین مالیاتی کسب و کارهای اینترنتی

با توجه به بخشنامه سازمان امور مالیاتی کشور در رابطه با صاحبان کسب و کارهای اینترنتی، عنوان شده است که صاحبان این گروه از مشاغل، باید ظرف چهار ماه از تاریخ شروع فعالیت خود، مراتب را کتباً به نزدیک‌ترین اداره امور مالیاتی اعلام نمایند و سپس نسبت به تشکیل پرونده اقدام کنند.

اشخاص حقوقی پس از تاسیس کسب و کار خود، وظیفه دارند که دفترچه ثبت نام اشخاص حقوقی را از اداره کل امور مالیاتی دریافت کنند و سپس تشکیل پرونده بدهند. در صورتی که به بخشنامه مالیاتی کسب و کار اینترنتی یا عدم پرداخت مالیات بی‌توجهی شود‌‌، صاحبان آن کسب و کار باید جریمه پرداخت کنند.

نحوه محاسبه مالیات فروشگاه‌ های اینترنتی

در این بخش قصد داریم در مورد نحوه محاسبه مالیات فروشگاه‌ های اینترنتی برای شما عزیزان توضیح دهیم و در این باره باید بگوییم که مالیات کسب و کارهای اینترنتی از نوع مالیات‌های مستقیم است که با عنوان مالیات بر درآمد شناخته می‌شود. با توجه به ماده ۱۳۱ قانون مالیات‌های مستقیم، مقدار مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی، با توجه به درآمد آن‌ها محاسبه می‌شود.

اگر درآمد اشخاص حقیقی تا مبلغ ۵۰ میلیون تومان باشد، مالیاتی که باید بپردازند، ۱۵ درصد است. اگر درآمد اشخاص حقیقی از ۵۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون تومان باشد، مالیاتی که باید بپردازند، ۲۰ درصد است. همچنین باید بگوییم که درآمد بیشتر از ۱۰۰ میلیون تومان هم، ۲۵ درصد نرخ مالیات بر درآمد دارد.

با توجه به ماده ۱۰۵ این قانون هم، میزان مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی، ۲۵ درصد است، مگر این که قانون به شکل دیگری مقرر کرده باشد.

نحوه محاسبه مالیات فروشگاه‌ های اینترنتی
نحوه محاسبه مالیات فروشگاه‌ های اینترنتی

مالیاتی که بر کسب و کارهای اینترنتی تعلق می‌گیرد، به روش مشابه فروشگاه‌های عادی محاسبه می‌شود و با توجه به این که این فعالیت‌ها یک کسب و کار به شکل حقیقی و حقوقی هستند، تکلیف مالیاتی آن‌ها متفاوت خواهد بود. کسب و کارهای اینترنتی که با فعالیت افراد حقوقی انجام می‌شوند، به سه گروه تقسیم بندی می‌گردند:

نرم افزار حسابداری فروشگاهی

گروه اول اشخاصی هستند که تراکنش‌های مالی زیادی دارند و تکالیف مالیاتی آن‌ها مشابه شرکت‌ها است. این دسته از افراد باید در آخر سال دفاتر مالی خود را پلمپ کرده و اظهارنامه مالیاتی را هم تسلیم کنند.

گروه دوم هم تکلیف‌های مالیاتی کمتری نسبت به گروه اول دارند و این افراد جزء افراد حقیقی هستند و نیازی نیست که دفاتر آن‌ها پلمپ شود. افرادی که در گروه دوم قرار می‌گیرند، باید به صورت ماهانه و سالانه فرم‌هایی را کامل کنند و به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند.

در گروه سوم، افراد باید به تکمیل یک فرم سالانه مشخص بپردازند و با توجه به ماده ۱۰۰ قانون معافیت مالیاتی، ۵ درصد به مالیات سال قبل آن‌ها اضافه می‌شود که باید آن را پرداخت کنند.

در مورد گروه‌بندی کسب و کارهای اینترنتی باید گفت که گروه‌بندی این کسب و کارها برای دریافت مالیات، به شکلی است که نوع کسب و کار تفاوتی ندارد و این تقسیم بندی با توجه به درآمد و فروش تعیین می‌شود. کسب و کارهای اینترنتی علاوه بر این موارد؟ باید فهرستی از دستمزد کارکنان خود تنظیم کنند و به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند.

نرم افزار حسابداری فروشگاهی

سخن پایانی
در این محتوا در مورد مالیات فروشگاه های اینترنتی صحبت کردیم و اهمیت پرداخت این مالیات‌ها را عنوان نمودیم. با توجه به قوانینی که برای مالیات کسب و کارهای اینترنتی ارائه شده است، اشخاص حقیقی و حقوقی موظف هستند که طبق میزان مشخص شده مالیات توسط قانون، مالیاتی را به دولت پرداخت کنند. همینطور نحوه محاسبه مالیات فروشگاه‌های اینترنتی را هم، با ذکر دسته بندی سه گروه مشخص کردیم.