صنف سوپر مارکت از کسب و کارهایی است که تعداد زیادی از افراد از طریق آن امرار معاش می‌کنند. درآمدی که از طریق سوپرمارکت به دست می‌آید هم مشمول مالیات می‌شود. اما برخی از مغازه‌داران با نحوه محاسبه مالیات سوپرمارکت‌ها آشنا نیستند. به همین دلیل قصد داریم پاسخی جامع به سوال” چطور مالیات سوپر مارکت ها را محاسبه کنیم؟” بدهیم. برای کسب اطلاعات دقیق تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

مطالب مرتبط: مالیات فروشگاه های اینترنتی چگونه محاسبه می‌شود؟

نحوه محاسبه مالیات سوپرمارکت‌ها

برای اینکه متوجه شویم چطور مالیات سوپرمارکت‌ها را محاسبه کنیم باید بدانیم اولین قدم برای محاسبه و پرداخت صاحبان سوپرمارکت‌ها تشکیل پرونده مالیاتی است. مغازه‌داران موظف هستند به اداره مالیاتی مراجعه کنند، پرونده مالیاتی تشکیل دهند و اطلاعات درستی درباره نحوه محاسبه مالیات و زمان پرداخت آن داشته باشند تا درگیر جرایم مالیاتی نشوند. زیرا ندانستن اطلاعات کافی درباره قوانین مالیاتی هزینه‌های سنگینی را به صاحبان سوپرمارکت‌ها تحمیل می‌کند.

 نرم افزار حسابداری سوپر مارکت

پس برای آگاهی کامل در مورد اینکه چطور مالیات سوپرمارکت‌ها را محاسبه کنیم باید روشی برای شناسایی منبع درآمد سوپرمارکت‌ها در اختیار داشته باشیم. گزارشات مالیاتی که در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌گیرد با تراکنش‌های دستگاه پوز محاسبه می‌شود.

صاحبان سوپرمارکت موظفند برای دستگاه‌های پوز پرونده مالیاتی تشکیل دهند. مطابق گزارش بانک مرکزی در نیمه دوم سال 1400 بیشتر از 12 میلیون دستگاه پوز فعال بوده که حدود 25 درصد آن‌ها به دلیل تخلف از قانون و عدم تشکیل پرونده مالیاتی مسدود شدند.

نحوه طبقه‌بندی مالیاتی سوپر مارکت ها

در پاسخ به سوال مهم” چطور مالیات سوپرمارکت‌ها را محاسبه کنیم” متوجه شدیم مالیات هر سوپرمارکت با توجه به میزان درآمد و بر اساس تراکنش‌های دستگاه پوز محاسبه می‌شود. در این مرحله لازم است بدانید بر اساس میزان درآمد مشاغل مختلف طبقه‌بندی‌های مختلفی وجود دارد.

مطابق قوانین سازمان امور مالیاتی سه طبقه مالیاتی برای دسته‌بندی صاحبان سوپرمارکت وجود دارد. مودیان طبقه اول مالیات سوپرمارکت‌ها نسبت به طبقه دوم و سوم وظایف سنگین‌تری دارند. انتخاب طبقه مالیاتی به عهده صاحب سوپرمارکت است، اما باید در انتخاب طبقه مالیاتی خود دقت کنند. زیرا تا 3 سال امکان تغییر طبقه مالیاتی ندارند.

طبقه‌بندی مالیاتی صاحبان مشاغل

برای اینکه بدانید چطور مالیات سوپرمارکت‌ها را محاسبه کنیم بهتر است با نحوه طبقه‌بندی مالیاتی آشنا شویم. مطابق قانون اداره مالیات طبقه اول مالیات شامل صادرکنندگان و واردکنندگان، مدیران هتل‌های سه ستاره و بالاتر، صرافی، بیمارستان‌ و کلینیک‌های تشخیصی و درمانی و صاحبان مؤسسات حمل‌ونقل است.

اما گروه دوم طبقه بندی مالیاتی شامل صاحبان مشاغلی است که مجموع فروش کالا و خدمات آن‌ها بین مبلغ 1 میلیارد و 800 هزار تومان تا 5 میلیارد و 500 هزار تومان باشد.
در نهایت سومین طبقه مالیاتی دربرگیرنده تمام مشاغلی است که در گروه اول و دوم قرار نمی‌گیرند؛ صاحبان سوپرمارکت‌ها هم در این گروه مالیاتی قرار می‌گیرند.

 نرم افزار حسابداری سوپر مارکت

قوانین و مقررات معافیت مالیاتی سوپرمارکت‌ها

برای اینکه بدانیم چطور مالیات سوپرمارکت‌ها را محاسبه کنیم باید با معافیت‌های مالیاتی هم آشنا باشیم. مطابق ماده 131 قانون مالیات مستقیم در صورتی که سود سالیانه کسب و کاری کمتر از مبلغ مشخصی باشد، می‌تواند از پرداخت مالیات بر درآمد دستگاه پوز معاف باشد.

مطابق این قانون صاحبان سوپرمارکت که سود سالانه آن‌ها تا سقف 39 میلیون و 600 هزار تومان باشد از پرداخت مالیات معاف می‌شوند. اما کسانی که سودی بیشتر از 39 میلیون و 600 هزار تومان کسب می‌کنند باید مالیات پرداخت کنند. نحوه محاسبه مالیات برای این افراد به صورت پله‌ای و مطابق با مازاد سودی است که به دست می‌آورند.

قوانین و مقررات معافیت مالیاتی سوپرمارکت‌ها
قوانین و مقررات معافیت مالیاتی سوپرمارکت‌ها

مازاد سودی که صاحبان سوپرمارکت از مبلغ 39 میلیون و 60 هزارتومان تا 200 میلیون تومان کسب می‌کنند مشمول 15 درصد مالیات است.
صاحبان سوپرمارکت به ازای مازاد سودی که از 200 میلیون تومان تا 400 میلیون تومان کسب می‌کنند باید 20 درصد مالیات پرداخت کنند.

صاحبان سوپرمارکت به ازای مازاد سودی که بیشتر از 400 میلیون تومان کسب می‌کنند، باید 25 درصد مالیات بدهند.

مطالب مرتبط: تراز نامه چیست واز چه اجزایی تشکیل شده است؟

فرصت ارائه اظهارنامه مالیاتی سوپرمارکت‌ها

 فرصت ارائه اظهارنامه مالیاتی برای مشاغل مختلف از جمله سوپرمارکت‌ها توسط سازمان امور مالیاتی کشور مشخص می‌شود. طبق معمول، اظهارنامه مالیاتی باید در پایان سال مالی یا در دوره‌های معینی که توسط سازمان مالیاتی تعیین می‌گردد، ارائه شود.

برای آگاهی از زمان دقیق ارائه اظهارنامه می‌توانید به وب‌سایت رسمی سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه کنید یا با دفاتر مالیاتی منطقه‌ای خود تماس بگیرید. همچنین، ممکن است در صورت وجود شرایط خاصی مانند شیوع بیماری‌های همه‌گیر، مدت زمانی برای ارائه اظهارنامه‌ها تمدید شود.

با این حال، برای اطلاعات دقیق‌تر و به‌روز باید مراجعه به منابع رسمی در همان زمان انجام پذیرد زیرا قوانین و مهلت‌ها ممکن است تغییر کنند. توصیه می‌شود که برای اطمینان از رعایت موعد مقرر و جلوگیری از جریمه‌های تأخیر بموقع از زمان‌بندی‌ها مطلع شوید.

در پاسخ جامع به سوال” چطور مالیات سوپرمارکت‌ها را محاسبه کنیم” باید درباره زمان ارائه اظهارنامه مالیاتی هم اطلاعاتی داشته باشیم. صاحبان سوپرمارکت تا پایان خرداد ماه فرصت ارائه اظهارنامه مالیاتی دارند.

 نرم افزار حسابداری سوپر مارکت

جمع بندی
صاحبان سوپرمارکت از بزرگترین صنوف کشور هستند که مطابق قوانین، مشمول پرداخت مالیات هستند. در این مطلب سعی کردیم پاسخی جامع به سوال” چطور مالیات سوپرمارکت‌ها را محاسبه کنیم” ارائه کنیم و شما را طبقه‌بندی مالیاتی آشنا نماییم. امیدواریم این اطلاعات به شما کمک کند تا مشمول جریمه مالیاتی نشوید.