یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌ ها در هر سازمان و شرکتی انبارداری است. انبارداری نیازمند تجربه، تخصص و دقت بسیار زیادی است. همچنین افرادی که انباردار یک سازمان هستند، باید یک سری مهارت‌ هایی داشته باشند تا بتوانند کار انبارداری را به ویژه با روش‌ های نوین امروزی انجام دهند.انباردار باید با احساس مسئولیت و کار حرفه‌ ای، امنیت کالا های موجود در انبار یک سازمان را به بهترین شکل تامین کند.

بنابراین توجه به وظایف مسئول انبار و مهارت‌ های مسئول انبار بسیار حائز اهمیت بوده که در این مقاله به طور کامل در مورد آن‌ها صحبت می‌کنیم.

مطالب مرتبط: راهنمای کامل درباره کدینگ حسابداری

انباردار کیست؟

انباردار که به آن مسئول انبار نیز می‌گویند، کسی است که مسئولیت کنترل همه جانبه انبار را برعهده دارد. در واقع انباردار می‌بایست تمامی فرآیند های انبار را از جمله ورود و خروج کالا، میزان موجودی در انبار، روش‌ های نگهداری کالا در انبار، انبارگردانی و … را با دقت بالایی کنترل کند.

انباردار باید با بخش‌ های مختلفی همچون تولید و مدیریت در ارتباط باشد و در حوزه توزیع محصولات مختلف در انبار نیز برنامه ریزی دقیقی داشته باشد.

 نرم افزار حسابداری عمده فروشی

برخلاف باور بسیاری از مردم در مورد ساده بودن شغل انبارداری، باید بگوییم که این شغل یکی از مهم‌ترین شغل‌ های هر سازمان و مجموعه‌ ای است. در واقع امنیت کالا ها، دقت در دریافت و توزیع آن‌ ها برعهده انباردار بوده و اگر انباردار به درستی کار خود را انجام ندهد، مشکلات بسیار زیادی در سازمان و یک مجموعه به وجود می‌آیند. بنابراین مسئولیت پذیری و حرفه‌ ای بودن انباردار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

انباردار به چه مهارت‌هایی نیاز دارد؟

قبل از اینکه بخواهیم وظایف مسئول انبار را به تفصیل توضیح دهیم، باید در مورد مهارت‌ هایی که یک انباردار باید آن‌ها را دارا باشد صحبت کنیم. انباردار باید بتواند مهارت‌ های قوی در حوزه‌ های مختلف داشته باشد تا بتواند امور انبارداری را به نحو احسنت کنترل و مدیریت کند. حس مسئولیت پذیری، نظم و دقت بالای انباردار روی کیفیت کار او تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت.

انباردار به چه مهارت‌هایی نیاز دارد؟
انباردار به چه مهارت‌هایی نیاز دارد؟

مهارت‌های زیر نیز برای شغل انبارداری بسیار حائز اهمیت می‌باشند.

  • آشنایی با کامپیوتر و نحوه کار با آن
  • آشنایی با سیستم‌ها روش‌های نوین انبارداری
  • آشنایی با روش‌های کنترل موجودی
  • آشنایی با مهارت‌های گزارش نویسی و گزارش دهی

به غیر از این موارد مسئول انبار باید قادر به بررسی بار های ورودی و خروجی در انبار باشد. اشخاصی که در انبار مشغول به کار هستند، باید حتما اصطلاحات مربوط به انبارداری را نیز بلد باشند تا در صورت نیاز با دیگران با این اصطلاحات ارتباط برقرار کنند.

 نرم افزار حسابداری عمده فروشی

وظایف مسئول انبار

وظایف مسئول انبار بسته به محل کار انباردار می‌تواند متفاوت باشد. مهم‌ترین وظیفه‌ ای که یک انباردار برعهده دارد، گرفتن دستورات لازم از مافوق خودش است. علاوه بر این مورد باید حتما مسئول انبار اقدامات زیر را نیز انجام دهد.

وظایف مسئول انبار
وظایف مسئول انبار
  • بررسی و کنترل تمامی برگه‌ های دریافتی با هدف اطمینان از کامل بودن مطالب
  • تحویل مواد، ضایعات، محصولات، لوازم یدکی و دریافت برگ درخواست کالا
  • بایگانی اوراق و نسخه‌ های مربوط به این اوراق و ارسال نسخه‌ های مورد نیاز به واحد های داخل سازمانی
  • در نظر گرفتن اصول ایمنی و حفاظتی در انبار
  • رسیدن کردن کالا های وارد شده به انبار و شمارش اقلام
  • چک و بررسی مدارک مربوط به کالا های ورودی به انبار و شمارش آن‌ها
  • نگهداری موجودی کالا ها
  • ارائه گزارش موجودی انبار مواد اولیه، مواد تولید شده و سایر محصولات به صورت روزانه
  • ثبت درخواست مواد اولیه مورد نیاز بر اساس کاردکس انبار از واحد بازرگانی
  • رعایت اصول چیدمان در انبار برای بررسی بهتر اقلام موجود

سایر وظایف مسئول انبار؟

به غیر از وظایف توضیح داده شده برای مسئول انبار، وظایف دیگری نیز هستند که انباردار در صورت نیاز باید به آن‌ها توجه داشته باشد. به طور مثال در صورتی که نیرو های جدید وارد انبار شده باشند، انباردار موظف است که آموزش‌ های لازم را به این نیرو ها بدهد. همچنین مسئول انبار باید در انجام مسئولیت‌ های خود نظم و دقت کافی داشته باشد تا هیچ مشکلی در فرآیند انبارداری به وجود نیاید.

 نرم افزار حسابداری عمده فروشی

در برخی از موارد لازم است که انباردار با مدیریت مالی نیز در زمینه برآورد و تنظیم بودجه مورد نیاز همکاری داشته باشد. در این صورت انباردار و امور مالی برای رسیدن به اهداف سازمان با یکدیگر تلاش می‌کنند تا در نهایت به آن نتیجه‌ای که مد نظر سازمان است، برسند.

نتیجه‌گیری
اهمیت شغل انبارداری به قدری است که اگر مسئول انبار کار خود را به درستی انجام ندهد، احتمال بروز مشکلات بسیار زیادی وجود خواهد داشت. از این رو توصیه می‌شود که سازمان‌ ها و شرکت‌ ها در هنگام استخدام نیروی انباردار، به توانایی‌ ها و قابلیت‌ های هر یک از افراد توجه داشته باشند و با توضیح وظایف مسئول انباردار به فرد، فرد را برای این شغل آماده کنند.